Harddisk Tamiri

Harddisk Tamiri

  • 08 Haziran, 2016
  • 1373 kez görüntülendi

Harddiskiniz deki verilere ulaşamıyorsunuz.Bilgisayarınız çöktü…
Lütfen hardiskinizi açmaya çalışmayınız. Sallamayınız. Harddiskinize vurmayınız.Hassas bilgilerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şimdi bizi aramak mı istiyorsunuz? Sizin için uygun çözümlerimiz var. Danışma ücretsizdir.

Harddisk veri kurtarma işlemlerini programla mı yapıyorsunuz? Yoksa fiziksel müdahale de gerekiyor mu?
Harddisk Veri kurtarma işlemleri genelde programlarla yapılmaktadır. Ancak, verilerinizden çok uzaklaşmışsanız (örneğin veri kaybının farkedilmesinden sonra müdahale etmeye çalışmak suretiyle kurtarma işlemi daha da zorlaşmışsa, labaratuar ortamında, temizoda (cleanroom) ortamlarında veri kurtarma işlemleri gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu çok daha zor ve pahalı bir işlemdir. Bu nedenle veri kaybına uğradığını düşünen kullanıcılara, harddisklerine müdahale etmemelerini öneririz.Bu şekilde harddisk verikurtarma işlemleri daha kolaylıkla yapılabilmektedir.

Kaybolan verilerimizin geri getirilebilme oranı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kaybolan verilerin kurtarılma ihtimali yüzde seksenbeş doksanlar civarındadır.

Ücretler ne kadardır?
Harddisk veri kurtarma işlemlerinde ücretler yüz dolardan başlamaktadır. Kurtarılacak verinin boyutlarına ve harddiskinizde taranacak alanın büyüklüğüne göre değişiklik arz etmektedir.

Harddisk veri kurtarma gerektirmeyen yani bozulmayan harddiskler mevcut mudur?
Hayır. Henüz böyle bir teknoloji ile karşılaşmadık.

Windows Vista içerisindeki harddisk veri kurtarma seçeneğinden bahsedebilir misiniz?
Elbette. Denetim masası>Sistem ve bakım>Yedekleme ve geri yükleme> yollarını izleyerek, yedekleme ve geri yükleme sihirbazına ulaşabilirsiniz. Bu aşamada eğer parola sorulursa onay vererek işlemi başlatabilirsiniz.

Kullanıcılara başka ne gibi önerileriniz olacaktır.?Harddiskteki verileri kurtarmanın en ucuz ve zahmetsiz yolu veri kayıplarını önlemektir. Bu kapsamda kullanıcılar, ilk olarak harddisklerinin bozulmamasını temin etmek mecburiyetindedirler. Özellikle external (harici) harddisklerde çarpma, düşme vakalarına çok rastlamaktayız. Bu tür durumlarda harddisk veri kurtarma işlemlerinden sonuç almak biraz daha zorlaşmaktadır.Bunlara karşı dikkatli olsunlar. Bilgisayarların verimli çalışabilmesi için belirli nem, ısı oranı aralıkları vardır. Bunları mümkün olduğunca tutturmaya özen göstersinler. Bulundukları ortamda, yangın, su basması gibi tehlikelere karşı uyanık olsunlar, önlemler alsınlar. Yedekli çalışsınlar. Bunun için Raid teknolojilerinden yararlanabilirler.

Harddisk veri kurtarma işlemi yaptırmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Ücretsiz harddisk veri kurtarma analizi hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Veri kurtarma işlemleri nasıl yapılmaktadır?
Harddisk veri kurtarma işlemleri, öncelikle harddiskin sağlam olup olmadığının kontrolü ile başlar. Harddisk çalışır durumda ise yani boot alıyorsa sorun yoktur. Ancak Harddisk veri kurtarma işlemlerinde her zaman bu durumla karşılaşmayız. Genelde harddiskler düşme sonucu, voltaj dalgalanmaları sonucu hasarlı bir şekilde gelirler. Mekanik olarak zarar görmüş cihazlardan harddisk veri kurtarması yapmak daha zordur. Burada önce cihazı çalışır hale getirmeniz gerekmektedir. Cihazın çalışır hale gelmesi zaman zaman bozulmuş bir parçanın aynı marka ve modelden başka bir harddiskten sökülüp, bozulmuş harddiske takılması anlamına gelir. Bu şekilde harddisk veri kurtarma işlemin devam etmek mümkün olmaktadır.Bu aşamadan sonra harddisk verilerinin kurtarılması için donanımsal çözümler yerini program çözümlerine bırakır. Uygun programların kullanılması yoluyla harddisklerden silindiği düşünülen veriler geri kazanılabilinir

Projeleriniz için 0 (212) 428 00 25 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Nasıl yardımcı olabiliriz?