Notebook ekran Kartı Arızası

Notebook ekran Kartı Arızası

  • 08 Haziran, 2016
  • 1327 kez görüntülendi

Ekran Kartı Arızaları (Harici ekrana da görüntü alamıyorsanız)

Ekran kartı notebook’ un görüntüyü işleyen kartıdır. Görüntü grafik işlemcide oluşturularak monitöre aktarılır.

Ekran kartı arızalarında notebook ekranında çizgi çizgi ya da karışık, bulanık görüntüler oluşturur.

Notebook harici ekrana taktığınızda görüntü gene aynı bozuklukta geliyorsa ekran kartınız arızalı demektir.

Bazı arıza durumlarında görüntü hiç gelmeyebilir. Bazen de görüntü gelmez kesik kesik sinyal sesi alınabilir.

Eğer ekran kartınız anakartınızla tümleşik değilse arızalı ekran kartınızı yenisiyle değiştirerek sorunu çözdürebilirsiniz.

Ancak ekran kartları da anakartlar da olduğu gibi çoğu zaman belli modellere özgüdür ve temin edilmesi çok zor olabilmektedir.

Ekran kartı değişim için bulunabilse bile değiştirmek maliyetli olabilmektedir. Eğer ekran kartınız dahili ise ve arızalanmışsa tek çözüm ekran kartı çipini ya da anakartı değiştirmektir.

İster dahili ister harici olsun ekran kartları arızalandığında kartın çipi değiştirilerek de sorun çözülebilmektedir. Eğer ekran kartı çipi bulunursa çipi değiştirerek daha düşük bir maliyetle arızayı tamir ettirebilirsiniz.

Ancak, tüm çip değiştirmelerde olduğu gibi ekran kartı çipini değiştirmek de yüzde yüz başarı şansı olan bir çalışma değildir. Çip değiştirme çok hassas bir işçilik ve beceri gerektiren çalışma olduğu için hangi yöntemle yapılırsa yapılsın düşük bir olasılık da olsa notebookunuzu hiç çalışamaz hale gelme durumu da olabilmektedir.

Onun için çipi değişimi teşhisi konulan bir notebook a kesin yapılacak gözüyle bakmamak, hiç tamir edilemez duruma gelebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir

Projeleriniz için 0 (212) 428 00 25 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Nasıl yardımcı olabiliriz?